Kriterijumi i pravila za pisanje bloga

Izaberi temu/oblast iz koje imaš najviše iskustva/znanja ili za koju smatraš da je važno da čitaoci čuju. Ukoliko želiš da pišeš o temi o kojoj je već pisano na HR Kutak blogu, potrudi se da pišeš iz drugačije perspektive.

 

Piši iz specifičnog ugla – Probaj da izbegneš široku temu (npr. Trening i razvoj) već se fokusiraj na specifičnosti u okviru iste (npr. 5 soft skills treninga koje treba da prođe svaki HR menadžer). 

 

Napiši jasan naslov – Preporuka za naslov bloga je deskriptivni naslov kraće forme, do 60 karaktera. Ukoliko želiš, možeš dodati i dužu rečenicu kao podnaslov.

 

Izaberi fotografiju za blog – Potrudi se da ne kršiš tuđa autorska prava. 

 

Nemoj kopirati tuđe radove/ideje – Tvoj tekst treba predstavljati lični uvid, ideju, iskustvo ili perspektivu. Ukoliko uočimo da postoji kopiranje tuđe ideje ili teksta, bićemo slobodni da odlučimo da ne objavimo tekst.

 

Citiranje – Ukoliko želiš da se pozoveš na tuđi rad, istraživanje ili ideju, obavezno je da citiraš i podeliš izvor u tekstu.

 

Reklamiranje i prodaja proizvoda i usluga – Cilj teksta koji pišeš jeste besplatno deljenje saveta, ideja, iskustva i znanja i zato nastojimo da tekstovi ne sadrže reklamiranje ili prodaju proizvoda i usluga. Bilo kakvo pozivanje ili preusmeravanje na ovakve aktivnosti biće isključeno iz teksta.

 

Zabrana diskriminacije i vređanja – Tekst ne sme sadržati podele, uvrede i omalovažavanja na osnovu pola, starosti, frizičkog izgleda, nacionalne, etničke i verske pripadnosti i seksualnog opredeljenja.

 

Kritički stav – Ukoliko u tekstu zauzimaš kritički stav prema nečemu, važno nam je da kritika bude konstruktivna odnosno da daš predloge kako neko pitanje ili problem može da se reši. U potpunosti kritički nastrojen tekst neće biti objavljen.

 

Recikliranje postojećeg teksta Tekst koji objavljujemo na HR Kutku blogu mora biti originalan, odnosno nećemo objavljivati već postojeće tekstove sa drugih platformi. Ukoliko želiš da svoj tekst sa HR Kutak bloga podeliš na još nekoj drugoj platformi/sajtu obavezno je da napomeneš da je tekst originalno napisan i objavljen na HR Kutak sajtu.

 

Predloži 3 do 5 tag-ova za tekst

 

Pošalji nam kratku biografiju i fotografiju za kreiranje tvog profila na blogu – Biografija treba imati do 140 karaktera. Biografiju i fotografiju nam možeš poslati nakon što odobrimo temu za blog.

 

Podrška tokom pisanja teksta – Nakon što odobrimo tvoju temu, HR Kutak ekipa će ti biti podrška u pisanju i davaćemo ti feedback na predlog teksta kako bi on bio što bolji.