Najbolje smo (i)kada?

Odmah da kažemo – nismo, ovo je samo pretenciozan naslov da kliknete, a i interna fora ponovljena dovoljan broj puta da je olakšala karantin i priključke.

Iza ovoga je ono što smo se pitale u procesu rada – kada smo najbolje kao pojedinci, kao tim i šta kao tim želimo da uradimo za HR zajednicu? Zato započinjemo ovim tekstom bez fensi termina, deljenja saveta, isticanja problema (izazova ako volite) i rešenja za iste.

Pre nego što je Kutak postao tim, Kaća je bila inicijator Facebook grupe za razmenu znanja, iskustva i informacija za HR profesionalce i entuzijaste. A onda je pozvala Nevenu, Milicu i mene da radimo zajedno.
Počinjemo sa događajem.
Otkazan usled cele situacije, nećemo sada o tome – korone bez u priči.

Elem, radimo zajedno. Šta god hoćemo. Kako god hoćemo. Volonterski, gaža sa strane, zajednica za učenje i povezivanje.
Woho! Gde ćeš bolje?

Ček. Ali kako?
Pa neustrašivo i iskreno.
Kad smo kod iskrenosti – malo smo se i zaglavile. Kasni ovo, kasni ono, ništa nije rupa na saksiji. Malo ličnih muka, mnogo razumevanja. Eto formule. Formule za stvaranje i povezivanje.

I onda smo počele: webinari, planovi iza kulisa, projekti i projektići.
Uverile smo se da nismo za džabe provodile sate i sate zajedno u radu, a i isto toliko u neobaveznim razgovorima. Mi smo jedna za drugu kutak, ona tačka u prostoru gde se uliva više stvari, a ti siguran.

Kutak je postao personifikacija za energiju, otvorenost, učenje i transparentnost. Želimo da, kao i nama, i vama bude to, tako smo i udesile sve što će se dešavati u narednom periodu, a vas pozivamo gde god se nalazili u HR koordinatnom sistemu da dođete i u ovaj kutak i delite.
Buđenjeee, nema još pet minuta, da budemo zajedno najbolji ikada 😉 – to želimo.

Želja nam je i da uvek na umu imate da se iza Kutka nalaze četiri mlade devojke otvorene i zainteresovane za različite delove biznisa i razvoja ljudi, bez skrivenih namera (red samopromocije).
Malo su nam se neki čudili i znate već ono “Ma jeste, to tako sad, pa ćete jednom da naplaćujete”, “Nismo vam mi konkurencija da znate” itd.
Mi jedino vidimo zajednicu sa mnoštvom mogućnosti i nas kao deo te iste zajednice.

Radujemo se svemu što nas zajedno čeka!

Završila bih nekim inspirišućim citatom, ali mislim da ne postoji ništa više inspirišuće od toga da je neko video svašta (dopunite sami) u svetu rada i HR-a, a veruje i dalje u moć zajednice i svoje vreme, volju i veštine ulaže u to.


Tako da eto pitanja za svakog ponaosob: Najbolji/a sam kada______________?

Zapišite na papiriću, u belešku na telefonu, razmislite malo.


A da biste znali kako još zajedno možemo da odgovorimo na ovo pitanje – pratite nas i priključite se.